Act adițional de prelungire a contractului de închiriere

Un act adițional de prelungire a contractului de închiriere este un document legal semnat între părțile implicate într-un contract de închiriere pentru a extinde durata acestuia. Acest act adițional este utilizat atunci când atât chiriașul, cât și proprietarul doresc să continue relația contractuală după expirarea termenului inițial stabilit în contractul de închiriere.

Acest articol este rezultatul cooperării noastre cu leosenergies.ro

De ce este necesar un act adițional de prelungire a contractului de închiriere?

Un act adițional de prelungire a contractului de închiriere este necesar atunci când părțile implicate doresc să continue relația contractuală pentru o perioadă suplimentară de timp, după expirarea termenului inițial. Acest document clarifică intenția ambelor părți de a continua contractul și stabilește noi termeni și condiții care se aplică pe durata prelungirii.

Conținutul unui act adițional de prelungire a contractului de închiriere

Un act adițional de prelungire a contractului de închiriere trebuie să conțină informațiile relevante și actualizate pentru perioada de prelungire. De obicei, acest document va include următoarele informații:

  • Datele părților implicate – numele și adresele complete ale chiriașului și ale proprietarului;
  • Data prelungirii – data exactă de la care prelungirea contractului intră în vigoare;
  • Durata prelungirii – perioada exactă pentru care se prelungește contractul;
  • Valoarea chiriei – suma exactă pe care chiriașul trebuie să o plătească în fiecare lună pe durata prelungirii;
  • Alte prevederi – orice alte clauze sau condiții suplimentare care trebuie incluse în actul adițional.
Vezi și:  Model contract de închiriere apartament între 2 persoane fizice

Pașii pentru încheierea unui act adițional de prelungire a contractului de închiriere

Pentru a încheia un act adițional de prelungire a contractului de închiriere, urmați următorii pași:

  1. Contactați proprietarul sau agenția imobiliară – exprimați-vă intenția de a prelungi contractul de închiriere și stabiliți detaliile prelungirii;
  2. Pregătiți actul adițional – redactați actul adițional care conține informațiile relevante pentru prelungirea contractului;
  3. Programați o întâlnire – stabiliți o întâlnire cu proprietarul sau agenția imobiliară pentru a semna actul adițional;
  4. Semnați actul adițional – atât chiriașul, cât și proprietarul trebuie să semneze actul adițional în prezența unui martor sau a unui notar public, în funcție de legislația locală;
  5. Păstrați o copie – asigurați-vă că păstrați o copie semnată și ștampilată a actului adițional pentru referințe viitoare.

Ce se întâmplă în cazul neînțelegerilor privind prelungirea contractului de închiriere?

Dacă există neînțelegeri între chiriaș și proprietar privind prelungirea contractului de închiriere, este recomandat să consultați un avocat specializat în dreptul imobiliar pentru a vă oferi asistență și consiliere juridică. Avocatul vă poate ajuta să înțelegeți drepturile și obligațiile legale ale ambelor părți și să găsiți o soluție adecvată.

1. Cine poate solicita prelungirea unui contract de închiriere?

Atât chiriașul, cât și proprietarul pot solicita prelungirea unui contract de închiriere. Este important ca ambele părți să fie de acord cu prelungirea și cu termenii și condițiile noilor înțelegeri.

2. Ce se întâmplă dacă nu se ajunge la un acord privind prelungirea contractului de închiriere?

Dacă nu se ajunge la un acord privind prelungirea contractului de închiriere, contractul va expira conform termenilor inițiali. Chiriașul va trebui să părăsească locuința înainte de data expirării contractului.

Vezi și:  Inchiriere apartament direct de la dezvoltator

3. Este necesar să plătesc o taxă pentru încheierea actului adițional de prelungire a contractului de închiriere?

Costurile legate de încheierea actului adițional pot varia în funcție de jurisdicție și de serviciile juridice implicate. Este recomandat să consultați un avocat specializat în dreptul imobiliar pentru a vă informa cu privire la eventualele taxe sau costuri implicate în procesul de prelungire a contractului de închiriere.

Informațiile prezentate în acest articol sunt de natură generală și nu reprezintă sfaturi juridice. Pentru informații specifice legate de situația dvs. personală, consultați un avocat specializat în dreptul imobiliar.

Vezi și:

Photo of author

Pazi

Pazi este un redactor creativ și pasionat de artă și cultură. Cu un ochi avizat pentru frumos, Pazi aduce pe blogul nostru o varietate de conținut despre artă, design și tendințe actuale. Cu pasiunea sa contagioasă, Pazi își propune să inspire și să aducă bucurie cititorilor noștri prin explorarea lumii artistice și a esteticii contemporane.

Lasă un comentariu